verze pro tisk

5 tipů na horské lázně, které stojí za to

29. březen 2019

Toulky pod malebnými vrcholy v lůnu nádherné přírody, léčebné kúry rozmanitého zaměření a čerstvý vzduch vonící jehličím nabízejí horské lázně, které najdete ve všech koutech naší republiky. Ve spolupráci s portálem E-lazne.eu přinášíme několik tipů na místa, kde očista organismu není pouhým klišé, kde si opravdu odpočinete a zároveň načerpáte nových sil.

Jáchymov

V srdci Krušných hor, přímo pod jejich nejvyšším vrcholem Klínovcem, se ukrývá slavné lázeňské město Jáchymov. V původním nalezišti stříbrných rud se začal těžit uran a po objevu léčebných účinků radioaktivity povýšilo roku 1906 na první radonové lázně na světě. Dnes lázně Jáchymov poskytují celou řadu procedur, zaměřených na léčbu Bechtěrevovy choroby, cukrovky, onemocnění kloubů či periferního nervového systému.

Janské Lázně

Za blahodárnými účinky horské přírody se můžete vypravit i do našeho nejvyššího pohoří Krkonoš. V Janských Lázních se díky koupelím, rašelinovým zábalům, masážím a pohybu po stezkách národního parku léčí pohybový aparát. Navíc tu mají pěknou kolonádu, na Černou horu vede kabinová lanovka a nedávno tady otevřeli jedinečnou rozhlednu Stezka korunami stromů.

Libverda

Méně rušné prostředí nabízejí lázně Libverda, o to více osloví zájemce o klid a pohodovou atmosféru bez davů turistů. Nacházejí se v severní části Jizerských hor a o nápravu vašich kostí a kloubů se postarají bohatou nabídkou procedur a aktivit. Jejich výtečným doplňkem jsou výlety na zámek ve Frýdlantu, k vodopádu Velký Štolpich či na rozhlednu Smrk na zdejší nejvyšší hoře stejného jména.

Karlova Studánka

Obec Karlova Studánka, ležící uprostřed Jeseníků v nadmořské výšce 800 metrů, se pyšní nejčistším vzduchem v celé střední Evropě. Není proto divu, že lázně Karlova Studánka se zaměřují na úlevu od dýchacích problémů. Jejich bohaté vybavení zahrnuje kromě kvalitního ubytování i rehabilitační bazén se slanou vodou, tenisové kurty nebo víkendové zábavní programy. Na Praděd to odsud je po turistické stezce mezi hustými zelenými lesy jenom 9 kilometrů.

Nové Hrady

Svým plícím uděláte dobře také v jižních Čechách. Lázně Nové Hrady leží jen 30 kilometrů od Českých Budějovic, ovšem blízké Novohradské hory zajišťují příjemné ovzduší a dostatek možností procházek. V lázních fungují uhličité koupele, bazén, pestrá paleta masáží a další servis. A z vyhlídkové plošiny rozhledny na nedaleké Kraví hoře dohlédnete dokonce až na Alpy!

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!