verze pro tisk

Dámy a pánové, to je Hradec Králové

1. listopad 2016

Leží na soutoku Labe s Orlicí a po staletí patřil mezi věnná města českých královen. Hádáte-li, že se jedná o Hradec Králové, nemýlíte se. Právě ze středověku pochází celá řada jeho historických památek. A turistům toho nabízí ještě mnohem více.

Mezi dominanty Hradce Králové patří (úžasně zrekonstruovaná) Bílá věž z 16. století a gotická katedrála sv. Ducha. Z dalších sakrálních památek můžete navštívit kapli sv. Klimenta, klášter minoritů s kostelem sv. Anny a kostel sv. Mikuláše. Neopomeňte ani technické památky jako jezy Hučák a Moravský.

Pestrá hradecká směsice zábavy

Hradec Králové se pyšní bohatým kulturním životem, najdete zde Klicperovo divadlo, Filharmonie Hradec Králové, divadlo DRAK, muzeum východních Čech, galerie moderního umění či hvězdárnu a planetárium. Za návštěvu stojí také obří akvárium sladkovodních ryb a botanická zahrada léčivých rostlin. Po celý rok probíhají ve městě kulturní, sportovní a společenské akce (Slavnosti královny Elišky, slavnosti bitvy u Hradce Králové, folklorní festival, Hip Hop Kemp atd.).

Město nabízí velké sportovní vyžití (aquacentrum, letní koupaliště Fošna, skatepark, veřejné bruslení na zimním stadionu, cyklostezky, lanové centrum i golf). V okolí Hradce Králové se nachází rozlehlé lesy a několik rybníků (například Biřička, Datlík). Klidnou dovolenou uprostřed krásné přírody na pomezí Přírodního parku řeky Orlice a Novohradských lesů prožijete u velkého Stříbrného rybníka.

Tipy na výlety kolem města

Hradcem Králové začnete také jako výchozím bodem k řadě výletů za pamětihodnostmi a přírodními zajímavostmi v okolí. Dobře se odsud dostanete na zámek Hrádek u Nechanic, Kunětickou horu, pevnost Josefov nebo Podorlický skanzen.

Hradec Králové a okolí ukrývá několik příležitostí k luxusnímu ubytování v Královehradeckém kraji. Najděte si v našem katalogu luxusní hotel podle svých potřeb a udělejte si výlet do malebného Hradce Králové!

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!