verze pro tisk

Karlovy Vary a jejich dary

19. březen 2014

Když se řekne lázně, každému se automaticky vybaví Karlovy Vary. Aby také ne, vždyť se jedná o naše největší, nejznámější a nejnavštěvovanější lázeňské město a součást dědictví UNESCO. Zároveň to je správní středisko Karlovarského kraje a místo nesčetných historických, kulturních, technických i společenských památek.

Kostru města tvoří Ohře a především její přítok, říčka Teplá, kolem níž jsou soustředěny vlastní lázně. Tady najdeme třináct využívaných minerálních pramenů, pět kolonád včetně té nejslavnější, Vřídelní, tady stojí nejvíce restaurací a hotelů. Do okolních kopců míří dvě lanové dráhy (pozemní na Dianu a podzemní mezi Divadelním náměstím a hotelem Imperial). Skvělý námět na procházku, zvláště, když do ní zakomponujete některou z místních rozhleden (Aberg, Diana, Goethova a Karlova vyhlídka).

O mezinárodním významu Karlových Varů svědčí nejen moderní letiště, ale také kostely několika vyznání. Nejvýznamnější z nich, sv. Máří Magdalény, je katolický, najdeme zde ovšem i evangelický, pravoslavný nebo anglikánský.

Karlovy Vary jsou každoročně místem konání proslulého filmového festivalu. Vyrábí se tady také křišťálové a porcelánové předměty, chutné oplatky a především legendární likér Becherovka.

Vše o tom, co v Karlových Varech můžete podniknout, tipy na výlety a objednávky prohlídek města naleznete přehledně zde.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!