verze pro tisk

Stezka korunami stromů, originální rozhledna na Šumavě

31. leden 2016

Stezka korunami stromů se nachází u Lipenské přehrady na Šumavě a nabízí nezapomenutelné zážitky. Dřevěné lávky jsou vystavěny vysoko v korunách stromů a jejich celková délka dosahuje 675 metrů. Trasa není náročná, proto je vhodná pro rodiny s dětmi i pro seniory. Navíc je bezbariérová, takže je přístupná i pro kočárky a vozíčkáře.

Hlavním cílem trasy je 40 metrů vysoká vyhlídková věž poskytující úchvatné výhledy na Lipenskou přehradu, šumavské okolí a Novohradské hory. Po cestě narazíte na informační panely o významu a funkci lesa, na několik adrenalinových atrakcí a na závěr též na 52 metrů dlouhý tobogán uprostřed vyhlídkové věže. O letních prázdninách si stezku můžete projít v noci ozářenou umělým osvětlením.

Užijte si spoustu zábavy nad Lipnem

Ke Stezce korunami stromů, vypínající se ve Ski areálu Lipno, se dá dostat pěšky či na kole po kilometr dlouhé značené trase. Vyjet k ní lze také čtyřsedačkovou lanovkou nebo tzv. Stezkabusem. Tato velká jihočeská atrakce je otevřená celoročně, v létě až do 23. hodiny. Dospělý zaplatí vstupné 190 korun, zlevněné vstupné vyjde na 120 korun.

Okolí Stezky korunami stromů nabízí hojné možnosti luxusního ubytování v Jižních Čechách. Najděte si v našem katalogu luxusní hotel podle svých potřeb a udělejte si výlet ke Stezce korunami stromů!

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!