verze pro tisk

Techmania Plzeň a její expozice

28. červenec 2017

Unikátní areál plzeňského zábavně-naučného parku Techmania najdete v bývalé hale továrny Škoda. Vy i vaše děti zde zažijete nevšední zábavu.

Expozice se tu dělí dle jednotlivých vědních oborů. Pokud se chcete například trochu více seznámit se světem gastronomie, tak se vás jistě zaujme sekce „Budoucnost na talíři“.

Největší expozice Techmanie Plzeň s názvem „Edutorium“ obsahuje hromadu exponátů, kde si formou hry zopakujete zapomenuté školní učivo, např. Pythagorovu větu nebo Ohmův zákon. Poznáte zde fascinující svět chemie.

Kreativní stavebnice a hlavolamy zlepšující logické myšlení, kreativitu a koncentraci najdete ve velmi oblíbeném sektoru „MáToHáček“. Expozice „Obnovitelné zdroje energie“ sympaticky ukazuje, jak se dá vyrobit elektřina pomocí solární, větrné, vodní a jaderné energie.

Do Techmanie v Plzni za poznáním i zábavou

Vesmír“ obsahuje 27 exponátů a zaměřuje se na astrofyzikální úkazy a jevy: složení planet a Slunce, sopečnou činnost, tornáda, lunární fáze. Ve „Vodním světě“ poznáte princip přírodního koloběhu vody, vzniku srážek či vodního výtahu.

Do hlubin mezi vrstvy zemské kůry a pláště a za nerostným bohatstvím se můžete vypravit v expozici „Vzhůru dolů“. Historii průmyslu plzeňského kraje poznáte s pomocí audio a video záznamů na výstavě „150 let průmysl v Plzni“.

V sekci „Malá věda“ se vydovádí především ti nejmenší. Hlavním tahákem je sice velká klouzačka, ale také se zde cílí na fyziku, akustiku a další obory. „Mathatlon“ zase propojuje matematiku se sportem.

Otevírací doba plzeňské Techmanie

A co dalšího na vás v Techmanii Plzeň (U Planetária 2969/1, 301 00 Plzeň) ještě čeká? Projekční sál 3D Planetárium, kino 3D Cinema, legendární plastika Entropa od Davida Černého, jedinečná technologie Science On a Sphere, laboratoře, dílny, Techmania restaurace i parkoviště. Otevřeno je celoročně od 10 do 17 hodin.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!