verze pro tisk

Krásná Lípa, krásné centrum Českého Švýcarska

2. září 2014

Krásná Lípa je malé čtyřtisícové městečko ležící ve šluknovském výběžku. Přesto je toto místo velmi rušné a láká mnoho turistů z celé republiky. A to z jednoho prostého důvodu, jedná se totiž o samotné centrum našeho nejmladšího národního parku České Švýcarsko s takovými klenoty, jako je třeba Pravčická brána. Město je dobře dostupné, hlavně vlakem, jelikož místní stanice leží na frekventované trati Rumburk – Kolín. Cesta na náměstí ze stanice zabere zhruba deset minut.

Dominantou náměstí, plného historických budov ze 17. nebo 18. století, je kostel sv. Máří Magdalény z roku 1754 a mnoho turistů láká i moderní kašna poblíž výborné cukrárny. Pod dlažebními kostkami náměstí protéká známá říčka Křinice, a tak zde byl zbudován malý symbolický most.

Dalším lákadlem je novodobý Dům Českého Švýcarska, v němž můžete navštívit stálou expozici o Českém Švýcarsku a nakonec zhlédnout krásný film „Krajina tajemství“. A pracovníci domu vám jistě doporučí mnoho zajímavých a poznávacích výletů v okolí, jako je např. Köglerova naučná stezka Krásnolipskem.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!