verze pro tisk

Liberec, severočeská metropole plná zábavy

22. prosinec 2016

Liberec, páté největší město České republiky, láká návštěvníky nejen množstvím památek, ale také kulturním a sportovním vyžitím. Jedním z monumentů města pod Ještědem a Jizerkami je novorenesanční radnice z 19. století, významnou památkou je i liberecký zámek s expozicí sklářství.

Dalším velkým lákadlem, nejen pro malé návštěvníky, je zoologická zahrada v Liberci, nejstarší u nás. Chová přes 170 druhů zvířat a pouze tady v Evropě uvidíte bílého tygra indického a takiny čínské. Podívat se můžete i do zahrady botanické, též nejstarší v ČR, pyšnící se sbírkami tropických rostlin.

Liberecká kultura a jiná lákadla

Vaše ratolesti jistě ocení návštěvu Dinoparku Liberec, kde jsou k vidění speciální efekty a desítky prehistorických modelů zvířat. V iQparku se děti zábavnou formou seznámí s vědními obory jako např. fyzika, chemie, astronomie a biologie.

Centrum Babylon nabízí zábavu i relaxaci včetně největšího krytého akvaparku v zemi, lunaparku či laser games. Za návštěvu stojí i místní muzea: severočeské (regionální historie, archeologie, přírodověda, umělecké řemesla a průmysl) a technické (automobily, motocykly atd.).

Z dalších zajímavých budov nezapomeňte na divadlo F. X. Šaldy, Oblastní galerii Liberec, Appeltův dům, kostel sv. Kříže, kostel sv. Vincence z Pauly, ani na Valdštejnské domky. Téměř v centru Liberce se nachází vodní nádrž Harcov, původně postavená k ochraně města před povodněmi, dnes sloužící hlavně k rekreačním účelům.

Elegantní věž nad Libercem

Poblíž Liberce se na skalnatém kopci vypíná zřícenina hradu Hamrštejn z první poloviny 14. století. Zachovala se z něj obvodová hradební zeď, vysoká skoro 2 metry, zbytky dvou věží, zdiva obytné budovy a ve skále vytesané sklepy.

Zajisté největší dominantou libereckého okolí je Ještěd, 1 012 metrů vysoký vrchol s typickou vyhlídkovou věží s restaurací, hotelem a telekomunikačním zařízením. Ve Ski areálu Ještěd nechybí lanovky, vleky, půjčovny vybavení, servis ani lyžařská škola.

Liberec a okolí nabízí spoustu příležitostí k luxusnímu ubytování v Libereckém kraji. Vyberte si v našem katalogu luxusní hotel svých snů a zkuste si výlet do působivého Liberce!

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!